Hei,

Jeg gaar fast paa Suboxone 20mg daglig for smertelindring. Kan jeg bruke litt amfetamin samtidig i en liten periode?

Mann, 42 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Vi kjenner ikke deg, din helse og din sykdom når vi svarer på ditt spørsmål. Derfor er det med alle mulige forbehold vi gir deg informasjon om blanding av Suboxone og amfetamin. I felleskatalogens interaksjonsanalyse av Suboxone og amfetamin oppgis det at ingen relevante interaksjoner ble funnet. Men vi synes likevel du bør lese Felleskatalogens tekst om Suboxone, og spesielt med tanke på forsiktighetsregler, interaksjoner og bivirkninger. Husk at amfetamin og Suboxone er helt forskjellige stoffer – det ene er sentralstimulerende, det andre er sentraldempende – noe som i mange tilfeller kan gi uforutsigbare resultater. Spør deg selv om du vet nok om hvordan amfetamin virker på organene dine (nyrer, lever etc.) og din psykiske helse, sammen med Suboxone. Er du usikker bør du kanskje la være.