Vil slutte å røyge hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg er en tidligere pillemisbruker som røyker enda hasj. Hasj er en ting jeg har lyst til å slutte med, da jeg føler meg «stuck» i livet. Jeg er i jobb og vil prøve å ta førerkortet, trener og er sosial med venner i fritiden.
Jeg lurer derfor på om det er et behandlingssted i Stavanger der du ikke trenger å bo, men blir fulgt opp og har kurs eller lignende. Dette er fordi jeg trenger hjelp til å slutte med å røyke hasj, noen som motiverer. Er en vell fungerende mann i det daglige og vil beholde jobb.

Sendt fra iOS-applikasjonen

Mann, 22 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Så flott at du har klart å slutte med piller, og gratulerer med valget om å slutte med hasj. Når det gjelder behandling/hjelp uten å måtte legges inn, finnes det noen muligheter.

Den ene muligheten er å kontakte legen din og be hen søke deg inn på behandling på ruspoliklinikk. I Stavanger har Rogaland A-senter et slikt tilbud, noe du kan lese mer om i deres informasjonshefte (side 7).

Den andre muligheten er å kontakte K46. Dette er en oppfølging og veiledningstjeneste for unge ( 16 – 25 år ) som har eller er iferd med å utvikle et rusproblem. Du kan komme i kontakt med de ved å ringe: 51913890, Tirsd, Onsd, Torsd 08:30 – 20:00 // Mand og Fred 08:30 – 15:30.

Eller du kan kontakte Uteseksjonen i Stavanger. Uteseksjonen er et frivillig hjelpetilbud til ungdom mellom 12 og 25 år og deres foreldre som bor eller oppholder seg i Stavanger. Du kan eventuelt høre med de om de har tilbud for hasjavvenningsprogram.

Ellers oppfordrer vi deg til å anvende HAP-appen, den kan også være god støtte.

Lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.