Min amfetaminbruk..innså i dag at jeg trenger hjelp!

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har ruset meg på amfetamin/metamfetamin av og på i over et år…. mesteparten av denne tiden har det vært drøyt overdrevet bruk. Jeg roet ned litt for noen måneder siden..men i dag fikk kjæresten min meg til å innse at jeg har mistet all kontroll.. jeg trodde jeg kunne regulere det selv.. men nå er det blitt som en tvangshandling. Livet mitt gåt RETT NED og BRATT ned herfra..om jeg ikke tar grep… jeg vet ikke hva jeg skal gjøre… jeg er helt knust..og føler meg så jævlig maktesløs og liten.,.,og ubrukelig… jeg føler meg som søppel..klarer ikke mange flere slike dager nå… hva skal jeg gjøre..??

Kvinne, 23 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Det du skriver om er ikke uvanlig når du først har blitt avhengig av et narkotisk stoff. Avhengighet oppleves ofte som mangel på kontroll, en følelse av at det er narkotikaen som kontrollerer livet ditt, og ikke du. Det høres ut som du er i en vanskelig situasjon, og det vil sikkert være lurt om du får hjelp. Du bør derfor snarest kontakte fastlegen din, eller ruskonsulent på Nav for hjelp. Sammen kan dere finne et behandlingsopplegg som passer for deg. På hjemmesiden til Helse Norge finnes en oversikt over ulike behandlingstilbud i hele Norge. Du vil også bli prioritert fordi du er så ung som du er.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.