Tramadol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har hatt et knalltøft år der det har skjedd veldig mye på kort tid. Oppi alt dette så har jeg spist smertestillende tabeletter og nå har jeg et enormt problem. Har så lyst å slutte med dem men jeg blir kjempesyk når jeg ikke tar dem. Hva skal jeg gjøre? Hvem kan jeg kontakte og hvilken behandling er lurest i min situasjon?

Mann, 37 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Det er helt naturlig at du føler deg veldig dårlig dersom du slutter brått med smertestillende legemidler som du har brukt i lengre tid. Dette kalles abstinenser. Vi anbefaler at du kontakter din fastlege, som kan hjelpe deg med å utarbeide en nedtrappingsplan, evt. også henvise deg til videre behandling dersom dette vurderes som ønskelig. Du kan lese om hjelpeapparatet og hvordan dette fungerer i denne artikkelen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.