Paracet mot hovudpine, bruk over tid

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Eg har mykje spenningshovudpine, og av-og-til tar eg paracet (1 x 500 mg) for å lindre smertene. Eg ønskjer å unngå det, då eg veit at jamleg bruk av smertestillande kan forverre plagane, i tillegg til at det er uheldig for lever. Kor ofte (pr. veke/ månad) kan eg likevel «trygt tillate meg» å ty til paracet?

Kvinne, 23 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

De aller fleste tåler noen paracet i uken, men vi anbefaler deg likevel å snakke med en lege om hodepinen din og medisinbruken. Akkurat hvor mye paracetamol som skal til før leveren tar skade kan være individuelt. Det er kanskje også greit for deg å få noen råd om hva du kan gjøre for å redusere spenningshodepinen din.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.