hvordan føles det å ta narkotika?

Kvinne, 14 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Svaret på dette kommer helt an på hva slags rusmiddel det er snakk om. Det finnes mange ulike rusmidler, som igjen har veldig ulik virkning fra hverandre. Dette kan du lese mer om i våre faktasider om rusmidler. Under hvert enkelt stoff vil du kunne lese om virkninger og bivirkninger.

Noe som også har stor betydning for hvordan rusen føles, er personligheten til den som bruker rusmiddelet, samt vedkommendes erfaringer og forventninger til rusen. Hvordan rusmiddelet brukes er også viktig – f.eks. om det gjøres regelmessig, eller bare en sjelden gang iblant. Så, som du sikkert skjønner, så er det mange faktorer som spiller en rolle her. Dersom dette er en skoleoppgave, kan det nok være lurt å snevre inn problemstillingen din litt. Se også vår veiledning til skoleoppgaver.