Kan mann ta overdose på molly/extacy?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Har en skoleoppgave om narkotika, å jeg vil ta for meg extacy. Vet Dere om det er mulig å ta overdose av extacy? eller molly som noen kaller det? hvor mange piller å hva skjer ved en overdose isåfall? 🙂 Takk på forhånd.

Kvinne, 18 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Ja, det er fullt mulig å ta overdose på Ecstasy/MDMA. Hvor stor dose man tåler avhenger bl.a. av brukerens toleranse for stoffet, brukerens dagsform/helsetilstand og stoffets renhet. Du kan lese mer om dette på våre faktasider om Ecstasy/MDMA – se særlig avsnittene som heter «Virkninger og bivirkninger» og «Overdose», og der vil du finne utfyllende svar på det du spør om. Førstnevnte avsnitt opplyser bl.a. om hva som er en vanlig brukerdose – noe som betyr at risikoen for overdose vil øke dersom man inntar høyere doser enn dette.

Lykke til med oppgaven!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.