Hva er forskjellen på å spise hasj i form av brownies og å røyke hasj på en vanlig måte?

Mann, 17 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Virkningen av stoffet er det samme enten du røyker eller spiser det. Når hasj røykes, kommer rusvirkingen relativt fort, som oftest i løpet av få minutter. Hvor sterk rusen er og hvor lenge den varer, varierer. Normalt topper ruseffekten seg etter 20 minutter og avtar vanligvis etter 2-3 timer. Når du spiser hasj, vil det som oftest ta lenger tid før ruseffekten kommer, siden den blir tatt opp gjennom fordøyelsessystemet (magesekk/tarm). Da kan det ta opptil timer før ruseffekten merkes og den varer vanligvis lenger enn ved røyking. Det at det tar tid før rusvirkningen oppstår kan skape både sug og utålmodighet. Er man ikke klar over det er det fristende å spise mer.  Da øker risikoen for å få i seg mer enn man egentlig tåler eller ønsker, og dette kan få ubehagelige konsekvenser.