Hei! Skriver eksamensoppgave og klarer ikke å forstå hvordan en ting henger sammen, derfor spør jeg her.

Jeg har skjønt at amfetamin gir økt utskillelse av noradrenalin og dopamin i synapsene i hjernen. Vill det også bli skilt ut andre steder i kroppen også? Tenker da spesifikt på om det påvirker alfa 1 reseptorer i arteria umbilicales?

Fint om dere hadde noen gode kilder på det også da jeg må ha noe refere til.

Hilsen veldig fortvilet legestudent.

Mann, 24 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Dette er et medisinsk spørsmål, mer enn et sprøsmål om rus, og ligger dessverre utenfor vårt kompetanseområde. Vi anbefaler deg derfor å ta kontakt med en enhet som foretar medisinske/rettsstoksoglogiske analyser. I Norsk Legemiddelhåndbok finner du også god informasjon om hvordan ulike stoffer virker, binder seg til, og skilles ut av kroppen.