Hei,
Kjæresten min har over en lengre periode slitt med at han føler seg veldig avhengig av alkohol. Han har ikke et ekstremt behov for å drikke hver dag, men han går stort sett aldri en helg edru. Nå har han drukket sammenhengende i 2-3 uker, og sluttet helt i går. Han svetter mye, er klam i hender og på føtter, han er rastløs i form av at han går rundt i leiligheten, beveger på hender eller føtter om han sitter rolig, er kvalm, kaster opp alt han får i seg. Han har heller ikke fått i seg noe mat de siste 3 døgnene, og først i dag begynte han også å kaste opp vann/alt av væskelignende næring. Hva kan hjelpe? Er det veldig farlig?

Kvinne, 21 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

De abstinensene du beskriver er ikke så uvanlig med; svette, uro, dårlig matlyst, kvalme, oppkast etc. Men, hvis han ikke får i seg noe væske men kaster opp alt han får i seg,  kan han bli dehydrert.  Dehydrering og kramper kan være farlige, og føre til svært alvorlige tilstander. Er du/dere usikre på hans tilstand, ring nærmeste legevakt 116 117, og få råd der.