Hei, viss jeg drikke 3 halvlitere.. hvor lenge kan d spores i urin? Ska ta prøve på søndag. Går det bra?

Mann, 26 år 


RUStelefonen svarer:

Vi gjør oppmerksom på at det kan ta noen dager å få svar via denne spørsmål og svar-tjenesten – dersom du har behov for umiddelbar tilbakemelding, ta kontakt med oss på chat (åpent mandag-fredag 11-17, tirsdager og onsdager 10-17) eller telefon 08588 (åpent hver dag 11-19, tirsdager og onsdager 10-19).

Svaret på spørsmålet ditt vil komme an på hva slags urinprøve som skal benyttes, og hvor mye alkohol du evt. har drukket tiden i forkant av dette. Men dersom dette er en vanlig etanol-prøve, vil bruk av alkohol normalt ikke kunne påvises lengre enn et døgn etter inntak.

I tillegg til vanlige etanol-prøver, finnes det også EtG- og EtS-prøver, som vil kunne påvise et høyt/langvarig alkoholforbruk i opptil en uke etter siste inntak.