hei! jeg har hatt store smerter i hodet og derfor fått beskjed av legen om å ta 1 g paracet og 1g ibux. på 12 timer har jeg klart og ta 6,5g paracet og 7g ibux pga smertene var intense. nå har jeg vondt i øvre del av magen og samme sted ved ryggen + lavere på ryggen. jeg vil helst ikke til lege men er det noen spesielt jeg burde passe på? tegn på at jeg trenger akutt hjelp?

Kvinne, 16 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Vi er ikke en akuttjeneste. Dersom du har slike smerter eller andre spørsmål angående inntak av medikamenter (eller annet) kan du ringe til Giftinformasjonen. De har døgnåpent. Hvis du føler smerter på indre organer eller mage etter bruk av større mengder Paracet og Ibux må du ringe Giftinformasjonen omgående og få informasjon im alvorlighetsgraden. Det er bedre å ringe en gang for mye enn en for lite.