Ta med Modafinil inn til Norge?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei!

Jeg er på forretningsreise i Dubai, ble introdusert av en lege til noe som kalles Modafinil 100mg, noe jeg synes fungerte utmerket, spørsmålet mitt er om jeg kan ta med dette hjem til Norge? Når jeg har fått dette på resept? Kan det være straffbart, ønsker jeg ikke det, hva vet dere om dette stoffet? og kan jeg ta med 1-3 mnd forbruk av dette? ink mine resepter på Zanax?

Mann, 25 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Modafinil står oppført på legemiddellisten. Som privatperson har du ikke lov til å importere medikamenter fra land utenfor EØS, uavhengig om du har legeerklæring/respekt. Så det vil være ulovlig og straffbart for deg å ta med disse fra Dubai til Norge. Det samme gjelder Xanax, om dette er medikamenter skrevet ut i Dubai.

Modafinil er et sentralstimulerende medikament som i brukes i behandling mot narkolepsi. Det er også brukt i behandling av ADHD. I Norge blir Modafinil distribuert som Modiodal (Se beskrivelsen av medikamentet i felleskatalogen). Du sier ikke noe om hva du opplever medisinen hjelper mot, og om du har en diagnose/tilstand som du behandler. Om du har en tilstand som er vanlig å behandle med sentralstimulerende medikamenter, så kan du snakke med legen din i Norge om muligheten for å prøve ut Modiodal.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.