Sovepilleoverdose

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Kan man dø av å ta 16 sovepiller?

Kvinne, 14 år fra


RUStelefonen svarer:

Dette er ikke noe vi kan gi et eksakt svar på, ettersom det vil avhenge av din generelle helsetilstand, samt hva slags sovepiller det er snakk om. Dette blir dessuten en type brukerveiledning vi ikke kan gi.

Alt som overstiger anbefalt dosering fra legen vil bokstavelig talt regnes som en overdose, og frarådes, ettersom dette vil gi en økt risiko for milde til moderate belastningsskader på indre organer. Men hvor grensen mellom ufarlig og farlig går, kan vi altså ikke uttale oss om.

Vi lurer på hva som er bakgrunnen for at du spør om dette. Dersom du vurderer et slikt inntak fordi du har det vanskelig, anbefaler vi at du heller snakker med noen voksne om hvordan du har det, og at du ber om hjelp. F.eks. kan du snakke med noen i familien din som du stoler på. Det finnes også et stort hjelpeapparat der ute, som er til nettopp for å hjelpe de som har det vanskelig. Ikke vær redd for å benytte deg av dette! Snakk f.eks. med helsesøster på skolen eller en helsestasjon for ungdom – disse kan både hjelpe deg direkte, samt gi hjelp til videre hjelp hvis du har behov for det. Du kan også snakke anonymt med Mental Helses døgnåpne hjelpetelefon, 116 123. Det viktigste er uansett at du ikke sitter alene med de vanskelige tankene du kanskje har – husk at det er vanskelig for andre å hjelpe deg, eller å vite at du trenger hjelp, hvis ikke du forteller dem om dette.

Vi håper at du tenker litt over dette, og håper at det ordner seg for deg. Veien videre kan kanskje føles lang og vanskelig, men du må vite at det vil bli bedre.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.