rustesting

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har tidligere misbrukt narkotika, men har nå vært rusfri en stund. Jeg skal nå gå jevnlig, ca 4 ganger i måneden, for å avgi urinprøve i forbindelse med rustesting. Jeg tar av og til et glass vin eller to i helgene og i festlig lag. Er dette noe jeg ble slutte med nå som jeg skal gå jevnlig og teste meg?

Kvinne, 22 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Du skriver ikke hvorfor du skal gå til rustesting, altså hva formålet med å bevise rusfrihet er for deg. Et par glass vin av og til vil ikke kunne kalles rusmisbruk, men hvis du trenger å bevise totalt avhold kan det slå ut på enkelte tester. Vi vil anbefale deg å spørre de som har rekvirert tester til deg om hva de skal brukes til, og om det er greit å nyte alkohol av og til.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.