Rusmidler

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg er en mann på 23 år jobber normale dager, har slitet med rusmidler av og på i 10 år, havnet i dårlig økonomisk problemer før klarte å bygge det opp men nå har jeg klart å havne tilbake og ikke bare det, endte opp med at min kjæreste slo opp med meg. Og er veldig redd for at økonomiske situasjonen jeg havnet i kommer til å få meg kastet ut av foreldrene mine sitt hjem.. hvor kan jeg få hjelp om alt?

Mann, 23 år fra


RUStelefonen svarer:

Dette høres ut som en krevende situasjon å stå i, men her finnes det altså mulige hjelpetiltak.

For å få hjelp med økonomi og bolig må du oppsøke sosialtjenesten i kommunen, NAV. Du kan også be om et møte med en finansrådgiver, f.eks. via banken du bruker.

For å få hjelp for din rusbruk (samt eventuelle underliggende psykiske vansker), anbefaler vi at du leser vår guide til hvordan hjelpeapparatet fungerer. Legg merke til at også NAV har myndighet til å henvise deg videre i spesialisthelsetjenesten. Se for øvrig også denne guiden til utvalgte selvhjelpstjenester og -organisasjoner.

Lykke til videre!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.