Hvor lenge skal jeg ha det sånn her

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, var innlagt i tre uker og ble utskrevet torsdag. Jeg fikk mye ketorax IV og også targiniq. Siste to dagene før utskriving trappet vi ned til først 10mg targiniq x 2 og så 5 mgx2 samt gikk over til ketorax tabletter 5 mg som behovsmedisin. Det trengte jeg vell en gang. Jeg fikk med meg ketorax tabletter hjem. Nå opplever jeg sterke svettetokter og frostrier, samt uro i kroppen og lett kvalme og sliter veldig med å få sove. Jeg har fra før både angst og depresjon og bruker zoloft fast for det samt en sobril innimellom (kanskje en pakke i året) Jeg er helsepersonell, men har liten erfaring innen rus (egen og andres) Hvor lenge kan jeg forvente å ha det sånn her? Og er det noe jeg kan gjøre for å lindre symptomene?

Kvinne, 38 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

Det er helt normalt å oppleve abstinenssymptomer av denne typen etter nedtrapping eller seponering av medikamenter. Det er dessverre umulig å angi noen tidsramme for hvor lenge dette vil vedvare, ettersom det foreligger store individuelle variasjoner. Bl.a. vil din generelle helsetilstand spille en rolle i dette. Så det eneste du kan gjøre er simpelthen å ta tiden til hjelp, vitende om at dette vil gradvis avta og forsvinne helt. Vi kjenner ingen råd for å lindre plagene som ikke involverer medikamentbruk, men på generelt grunnlag anbefaler vi at du opprettholder en god væskebalanse, og kanskje også inntar en fornuftig mengde vitaminer – dette kan i noen tilfeller bidra til at kroppen restitueres litt raskere.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.