Er en jente på 16 år fra Oslo. Jeg har røykt hasj, jeg vet at det er ulovlig med besittelse og bruk av narkotika. Jeg lurer på om bydelspyokologen min har taushetsplikt om jeg forteller han/hun om dette. Har fortalt andre ting som er i mot loven, men da synes ikke han/hun at det var nødvendig å melde i fra til noen. Lurer også på om kontaktlærer har taushetsplikt om jeg innrømmer at jeg har røykt hasj? Og kan kontaktlærer i VGs 1 ringe foreldrene mine og melde fra at jeg røyker vanlige sigaretter eller bruker snus? På forhånd takk! 🙂

Kvinne, 16 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Psykologen har nok strengere taushetsplikt enn kontaktlæreren din. Psykologen kan ikke fravike sin taushetsplikt med mindre liv og helse er i fare, noe som neppe er tilfelle ved bruk av cannabis.

Hvorvidt din kontaktlærer kan, eller vil, fortelle foreldrene dine at du røyker eller snuser vet vi ikke, men om dere har god kontakt kan du kanskje spørre?