Hvordan blir du hvis du tar esctasy en gang

Kvinne, 24 år fra Vest-Agder


RUStelefonen svarer:

Vi kan ikke gi deg noe sikkert svar på hvordan du blir hvis du prøver ecstasy, fordi alle reagerer ulikt på ulike rusmidler. Virkningen vil avhenge av dine psykiske disposisjoner (om du er disponert for å få angst, bli redd, deprimert osv), om du er syk eller frisk, går på andre medisiner, er trett eller opplagt og mye mer.  I tillegg finnes det ingen kvalitetskontroll eller annen kontroll for hva stoffet inneholder. Som alle andre narkotiske stoffer som produseres illegalt kan du aldri helt sikkert vite hva ecstasytabletten/pulveret/krystallene inneholder, og hvor sterk den er. Går du inn på denne lenken til våre sider kan du lese mer om hva ecstasy er og hvordan den virker på kroppen.

Noen reagerer med å få sterke angstanfall og akutt depresjon. Dette kan være svært ubehagelig og vare så lenge rusen varer (flere timer), men for de fleste går det over når virkestoffet er ute av kroppen. Andre får en overveiende positiv opplevelse, og blir emosjonelle og opplever en sterk følelse av kjærlighet og varme til levende vesener og tilværelsen generelt. For en del kan det også være slik at opplevelsen kan gå fra veldig god, positiv og behagelig, til plutselig å «snu om» til å bli svært ubehagelig slik vi beskrev over. Hvordan du vil reagere kan du ikke vite på forhånd.