Har ungdom i huset, klar væske med citruslukt på tom colaflaske i kjøleskapet. Hva kan det være ?

Mann, 57 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Det er veldig vanskelig å svare på hva dette kan være. Det må bli spekulasjoner fra vår side. Ettersom dette lukter citrus, samt oppbevares i et felles kjøleskap, går vi ut ifra at dette er noe ganske ufarlig. Vi vil anbefale deg å spørre personen hva det er, og vil h*n ikke svare på dette, kan du jo spørre om det er like greit å helle det ut.

Det rusmiddelet vi kjenner til som er i klar/væskeform, er GHB (eller GHB-liknende stoffer), men det er umulig for oss å vite ut ifra det du skriver. Dette vil normalt ikke lukte citrus, men det er fullt mulig å blande GHB ut med andre, citrusluktende væsker. Dersom det skulle vise seg å være et rusmiddel (f.eks. GHB) er det livsfarlig å ha slike ting stående der noen ved en feiltakelse får det i seg.