Hei! Jeger 15 år og lurer på om det er farlig for meg å ta et drag hasj? Bare en gangstilfelle.

Mann, 15 år fra Akershus


RUStelefonen svarer:

Sjansene for å pådra seg betydelige, langvarige skader av ett drag hasj er veldig små.

Likevel bør du vurdere om dette er så lurt. Noen kan oppleve den psykiske rusvirkningen av hasj som overveldende, og for noen kan dette medføre en ganske ubehagelig opplevelse. Dette gjelder særlig tatt i betraktning din unge alder. Derfor er det kanskje lurt av deg å vente noen år, slik at du med tiden utvikler en større psykisk stabilitet; og på det tidspunktet kan du på nytt vurdere om dette er noe du fremdeles er nysgjerrig på å prøve. Og på den andre siden: hvis du oppdager at du liker hasjrusen godt, er det store sjanser for at du får lyst til å prøve dette igjen – noe som på sikt kan utvikle seg til en vanemønster.