Hei 🙂 jeg bare lurer på om jeg faktisk er alkoholiker? drikker øl nesten hver eneste dag. og nå er jeg i en livssituasjon som for meg er helt krise. blir stolt av meg selv hvis jeg kun drikker 3 øl på kvelden før jeg legger meg.. skulle ønske å kunne prate med en av dere som jobber her. og så syns jeg dere kunne ha lengere åpningstid!!!!

Kvinne, 32 år fra Finmark


RUStelefonen svarer:

Du skiver at du drikker øl hver dag og er i en livssituasjon som er krise. Det er veldig bra at du tar kontakt og vil gjøre noe med det. Å sette diagnosen ”avhengighet” er ikke så lett, og vi har klippet inn noen kriterier som du kan lese fra ICD-10. Diagnose på avhengighet kan bare gjøres hvis tre eller flere av følgende kriterier har inntruffet samtidig i løpet av det foregående året:

Brukeren har

Du kan også gå inn på Rushjelp.no og ta en test der. Hvis du etter å ha lest kriteriene for å sette diagnose og tatt testen tenker at du har ett rusproblem kan du jo vurdere hva du vil gjøre med det. Det finnes også et selvhjelpsprogram på Rushjelp.no som du kan benytte deg av. Mener du at du trenger mer eller annen hjelp må du ta kontakt med fastlegen din eller ruskonsulent på Nav som kan søke deg inn for videre hjelp.

Du er velkommen til å ringe oss på 08588, vi er åpne hver dag fra 11-19 (10-19 onsdager og torsdager), og håper du kan finne tid innenfor eksisterende åpningstid.