Venner som røyker marijuana

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei en stor del av vennekretsen min røyker hasj daglig. Jeg har sluttet med dette for lenge sia, Det jeg lurte på var om de for eksempel ble tatt på fersken i å røyke offentlig av politiet etc. Kan jeg få en straff for dette? Selv om jeg ikke røyker noe i det hele tatt bare er med dem?

Mann, 23 år


RUStelefonen svarer:

Så lenge politiet ikke kan bevise at du er i besittelse av cannabis, eller at du har cannabis i systemet ditt, vil de heller ikke kunne straffe deg. Dette involverer altså at politiet har hjemmel til å undersøke disse tingene, forutsatt at det foreligger skjellig grunn til mistanke. Dersom vennene dine blir «tatt på fersken» i å røyke cannabis, vil nok dette kvalifisere som skjellig grunn til mistanke, også hva gjelder deg selv. Men, som sagt, du kan ikke straffes om du ikke beviselig har brutt noe lovverk.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.