Hei, jeg har en stesønn på 13, som nylig har fått diagnosen ADHD. Han er allerede avhengig av snus – FØR han ble 13! Og jeg har ved flere anledninger funnet tomme bokser; cider, øl, og nå i dag smirnoff ice!!
Dette har blitt funnet i løpet av det siste året, og han har nettopp fylt 13!
Hva skal vi gjøre?
Mor vil vel ikke innse at ting er som de er, og far tar veldig lett på det.
Han er utagerende og nysgjerrig, så jeg frykter det værste.
Etter min mening har han altfor frie tøyler, noe jeg mener ikke er bra. Spesielt når dette skjer. Ting får ikke konsekvenser…
Som samboer med faren hans, syns jeg det er veldig vanskelig. Jeg kan jo liksom ikke si noe, siden han ikke er min sønn, men så er det veldig vanskelig å bare stå og se på…
Hvordan bør/skal/kan man takle dette??
Kvinne, 49 år fra Buskerud


RUStelefonen svar

Vi beklager, men vi kan ikke besvare deg på din private mail. Situasjonen du er i er vanskelig, og vi antar at du har tatt opp tanker du har rundt dette med samboeren din. Som stemor og en del av guttens familie burde også dine synspunkter spille en rolle. Hvis det viser seg at kommunikasjonen med samboeren din er vanskelig når det gjelder denne situasjonen, anbefaler vi at dere tar kontakt med et familievernkontor.