Ryktespredning amfetamin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg er utsatt for en ryktespredning som tar om seg, og det er meget vondt og anstrengende. Jeg vil gjerne vite hvorvidt hårprøver, vevsprøver eller annet kan avdekke bruk/ikke bruk av stoff, spesielt amfetamin, og også hvor slike tester kan utføres.
Jeg har stort hårtap, og barberer hodet, men har mye ansiktshår.
Dette er begynnelsen på en mulig politisak, så jeg håper å få tilstrekkelig info fra dere.
Takk!

Mann, 52 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Hårprøver kan brukes for å påvise rumiddelinntak, ja. Du kan lese mer om slik påvisning i denne artikkelen om hårprøver fra Folkehelseinstituttet. Utover dette er den mest vanlige måten å påvise inntak urin- blod- eller spyttprøver. Hvis du vil lese om spyttprøver, finner du artikkel om det her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.