Lukter fra kjellerleilighetto

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei.
Vi har en kjellerleilighet vi leier ut.
Vi har ved flere tilfeller kjent at det kommer lukt fra den som kan minne om lim lukt eller løsemiddel lukt.
Hva kan dette være?

Mann, 37 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Det finnes en rekke produkter som lukter som løsemidler; først og fremst løsemidler i seg selv. Har dere forsøkt å snakke med leieboeren deres, for å komme til bunns i hvor denne lukten stammer fra? Det kan godt tenkes at det hele har en naturlig forklaring. Praktisk arbeide, hobbyer, kosmetikk o.l. er eksempler på aktiviteter som kan avgi en løsemiddellignende lukt.

Dersom det derimot dreier seg om bruk av illegale rusmidler, er det enkelte stoffer som også vil kunne produsere en lignende lukt. Et eksempel på dette er røyking av (met)amfetamin, eller røyking av heroin, dog førstnevnte normalt vil lukte noe sterkere. Et annet stoff hvis lukt kan minne om løsemidler er GHB, men ettersom dette drikkes fremfor å røykes/fordampes, er det tvilsomt at resten av huset ville lukte av dette. Merk for øvrig også at løsemidler i seg selv kan misbrukes i rusøyemed; det finnes enkelte drivgasser fra disse som kan inhaleres, noe som til en viss grad også vil kunne skape lukt.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.