Dere diskriminerer mot cannabis

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

RUStelefonens leder sier på NRK at «Spørsmålet er hvor ofte man gjør dette. Skjer det hver gang du er på byen, da vil jeg si du er i ferd med å få et problem.»

Så hvis man drikker hver gang man er på byen, som er et langt skadeligere rusmiddel enn cannabis, så har man ikke et problem?

Mann, 37 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Din innvending blir noe upresis. Saken du refererer til omhandler regelmessig bruk av illegale rusmidler generelt, ikke kun cannabis, og kommentaren fra vår seksjonsleder må sees i tilknytning til dette. Det er imidlertid ikke slik at vi anser alkohol som et bedre/tryggere/sunnere eller mindre vanedannende rusmiddel enn andre, kun fordi det er lovlig. Dette underbygges i en rekke artikler på våre hjemmesider. Vår seksjonsleder snakker også om problematikken rundt alkoholbruk i intervjuet, men NRK valgte dessverre å ikke ta med dette i den endelige saken.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.