Kan man ta overdose på melatonin og dø av det? Hvilke piller dør man av?

Kvinne, 16 år fra Vestfold


RUStelefonen svarer:

Alle medikamenter er potensielt skadelig på en eller annen måte. Det vil si at du blant annet kan få ulike typer organskader, på for eksempel; lever, nyrer, hjerte og hjerne. Hva slags type medikamenter som er dødelig og mengden som skal til for å ta sitt eget liv svarer ikke vi i RUStelefonen på.

Er det slik at du ønsker å ta ditt eget liv, anbefaler vi deg å ta kontakt med lege for henvisning til psykolog. Det vil ofte ta noe tid å få hjelp for psykiske plager, og spesielt nå når det er sommer kan det ta litt ekstra tid. Vi anbefaler deg derfor å ta kontakt med psykiatrisk legevakt der du bor, hvis det er akutt. Du får kontakt med din nærmeste psykiatriske legevakt ved å ringe 116 117.