Hei! Har flere venner som er blitt syke, skadet og innlagt på sykehus etter å ha tatt brun, grøtete, feit amfetamin. Ligner peanøttsmør i farge, og mye olje utskilles ved lagring. Spørsmålet er om det finnes en mulighet å få analysert dette stoffet, utenom politiet? En nøytral lab. hvor man kan få svar på hva dette inneholder.

Mann, 38 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Da amfetamin er en regulert substans som står på narkotikalisten, er det ikke fritt frem for laboratorier å håndtere dette stoffet. Det finnes imidlertid «drug test kits» å få kjøpt på Internett. De tester imidlertid kun for tilstedeværelsen av ulike stoffer, og ikke nødvendigvis om stoffet som testes også inneholder andre, uønskede og potensielt skadelige stoffer. RUStelefonen kan heller ikke stå inne for kvaliteten av slikt testutstyr man kjøper via på Internett.