Vival/alkohol

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

I forbindelse med en tale i en større forsamling har jeg fått 3 stk 2mg vival fra min fastlege. Fikk dette for å dempe nærvøsiteten.
Det vil være en sammenkomst etterpå der det blant annet blir servert alkohol. Vil et inntak på 6 mg vival være for stort til at alkohol ikke bør inntas?

Mann, 60 år fra Oppland


RUStelefonen svarer:

Vi vet ikke din erfaring med Vival, men den virker dempende og beroligende. Tar du for stor dose vil du kunne bli svært søvnig og uopplagt. Tar du 6 mg, og ikke er vant til å bruke det, kan du bli veldig sløv og ufokusert. Du bør derfor snakke med legen din om hvor mye du skal ta, og hvordan du skal prøve deg frem for å unngå og bli for trett. Vi anbefaler ikke å drikke noe alkohol ved bruk av Vival, fordi alkoholen forsterker virkningen av medisinen. Blander du Vival og alkohol, risikerer du å fremstå som svært beruset.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.