Urinprøver og hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg går på overvåket urinprøver i forbindelse med lappen.
Har Vært rein siden januar. Men har røykt en uke fra 16 mai t.o.m 23 mai
Det er 11 dager siden.
Kan jeg forvente at prøven e negativ eller positiv på thc?

Mann, 25 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Det er mange faktorer som spiller inn på hvor lenge THC kan påvises i urinen. Hvor lang tid du har brukt, hvor sterk hasjen er (THC mengden), hvor mye du har røyket, og hvor fort THC brytes ned i kroppen din. Det vi vet er at engangsbruk av hasj kan påvises i urinen i opp til én uke. Siden THC er fettløselig, og lagres i fettvevet, får du en opphopning når du røyker over tid. Det er vanskelig å gi deg et helt sikkert svar på spørsmålet ditt om når du kan forvente negativ prøve på THC, men vil tro du har rene prøver etter 2-3 uker. Altså, om dine prøver ikke allerede er negative, så er det de om få dager.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.