Jeg er en jente på 18 som for noen få måneder siden gikk gjennom en ervervet hjerneskade. Som følge av dette har jeg blitt anbefalt av samtlige leger å ikke drikke eller bruke rusmidler på minst 2 år, på grunn av høyere risiko for utvikling av epilepsi og endret atferd som høyere aggresjon dersom man bruker rusmidler. Tidligere har jeg drukket omtrent 2 flasker vin i uka, og alkohol har vært en stor del av mitt sosiale liv, som for mange norske ungdommer. Jeg er redd for at jeg etterhvert skal falle for fristelser, og jeg er redd for at folk ikke skal forstå mitt valg om å være avholds. Hvordan kan jeg være avholds i en lengre periode?

Kvinne, 18 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Vi forstår godt at dette er vanskelig, alkohol er ikke lett å unngå i sosiale sammenhenger i vårt samfunn. Dessverre er det ikke lett for oss å fortelle deg konkret hva du skal gjøre for å holde deg rusfri, men vi kan forsøke å gi deg noen tips:

Vi ønsker deg lykke til og håper du kommer deg gjennom disse to årene!