Paralgin Forte og øl

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hadde en pakke med Paralgin Forte ( og de inneholder som kjent , 400mg paracetamol og 30 mg kodein pr stk) som var gått ut av dato for ca 20 år siden! Men vet at disse holder seg i lang tid selv om de er gått ut på dato. Men jeg lurer på hvor skadelig var det for levra og eller nyrene mine at jeg spiste 15 sånne mens jeg drakk øl?

Jeg hadde drukket 5 halvlitere også begynnte jeg og spise 2 parlgin forte i slengen mens jeg drakk 7 halvlitere til. Så det ble totalt 15 PF og 12 halvlitere øl. Jeg skjønner jo at dette ikke er anbefalt, men kan jeg ha skadet nyrene/levra min pga av dette? Hvordan finner jeg det ut? Jeg gikk og la meg og sovnet etterhvert, men når jeg stod opp måtte jeg spy en del ganger og når jeg drakk vann så spydde jeg det opp igjen, men etter mye spying så sov jeg en del timer til og våknet opp igjen og drakk vann og spiste mat og da følte jeg meg bedre. Har ikke hadd noe stikking i nyrer eller lever eller noe spesiellt ubehag idag så kanskje ingen skade skjedd?

Mann, 36 år fra


RUStelefonen svarer:

Ved inntak av Paralgin forte og alkhol samtidig vil hjertefrekvens og pust/puls gå ned. Blir inntaket for høyt, kan redusjonen i hjertefrekvens og puls bli så lav at det oppstår fare for pustestans. Når det gjelder bekymringen din for lever og nyrer, er det leveren som belastes mest ved inntak av alkohol og medikamenter samtidig. Er du usikker på om du har pådratt deg skade på levern bør du kontakte legen som kan påvise det ved en enkel blodprøve.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.