Hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Hvorfor røyker folk hasj? Er det gruppepress, eller? Er det godt?

Mann, 14 år fra Hordaland


RUStelefonen svarer:

Det kan være ulike grunner til at noen prøver å røyke hasj. Delvis kan det handle om nysgjerrighet, delvis kan det handle om gruppepress, og delvis er det simpelthen «noe som skjer» for enkelte ungdommer. For noen kan det også være fordi de har det vanskelig ellers i livet, og oppsøker rus som en form for flukt ifra dette.

Mange som røyker hasj regelmessig beskriver dette som godt – hvis ikke hadde de neppe røyket i det hele tatt. Typisk rusvirkning inkluderer følelser av avslappethet, økt kreativitet og lattermildhet. Men husk at hasj også kan ha negative bivirkninger for noen – folk er forskjellige. Noen kan f.eks. oppleve et betydelig psykisk ubehag under selve rusen, mens andre kan f.eks. utvikle problemer med skolen, arbeidslivet eller sosialt når de røyker hasj regelmessig. Du kan lese mer om dette, samt mer informasjon om hasj generelt, på våre faktasider om cannabis.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.