Bruk av medisiner

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg bruker Imovane, Nozinan og Nobligan om kvelden. Lurer på om dette er greit. Fått dette av legen min. Men har hørt at virkningen ikke blir den sammen med blanding av disse tablettene,!! Fint om jeg fikk svar på dette.

Kvinne, 56 år fra Buskerud


RUStelefonen svarer:

I følge Felleskatalogen kan Nozidan påvirke Nobligan ved at den smertestillende virkningen Nobligan skal ha blir dårligere (Nedsatt konsentrasjon av aktiv metabolitt av tramadol, økt risiko for terapisvikt (manglende smertelindring)). Imidlertid gjelder dette primært ved høyere doser Nozidan.

Kombinasjonen Imovane og Nobligan kan gi økt sedasjon, altså at man kan bli trøtt og sløv. I større mengder kan det være farlig.

Det er viktig at du diskuterer fordeler og ulemper ved å ta disse medisinene med legen din. Det er aldri anbefalt å endre på dosen eller slutte med medikamenter uten å konferere med en lege først.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.