Betaling av urinprøver

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hej.
Vis man er i behandling på institution som krever att man avlegger urinprøver ukentlig for att bevise rusfrihet kan de då vara riktig att man ska måtte betale egenandelen på disse selv??

Kvinne, 33 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Slik vi forstår det er personer som får helsehjelp mot sin vilje men i hjemmel i en tvangs-paragraf, unnlatt egenandelen. Hvis du er innlagt frivillig, men urinprøver for eksempel er et kriterium for å kunne gjennomgå behandling på stedet, er du antageligvis forpliktet til å selv betale egenandelen. Imidlertid er vi ikke helt sikre på dette. Vi anbefaler å kontakte pasientforeningen for å få et sikkert svar på dette. 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.