Har røykt hasj i noen år. Trenger snarest psykologisk hjelp mtp depresjon/angst . Hvem kan anbefales i Tromsø? Takk på forhånd.

Mann, 24 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Du sier ingen ting om at du spesifikt ønsker å slutte med hasj, men at du ønsker psykologisk hjelp i Tromsø. Vi har ingen oversikt over psykologer i Tromsø, men anbefaler deg å ta kontakt med fastlegen din som kan henvise deg videre.

Når det gjelder cannabis og angst/ depresjonslidelser, så hender det at man innledningsvis opplever at cannabisbruk kan dempe disse problemene, men på sikt vil problemene som regel bli verre av at man bruker cannabis. Om du ønsker å slutte med hasjrøykingen kan vi tipse deg om hasjguiden som er spesielt utviklet for personer som ønsker å slutte med hasj.

Hvis du ønsker profesjonell hjelp kan fastlegen henvise deg til et passende tiltak. Psykiatrisk ungdomsteam (PUT) og andre ruspoliklinikker gir poliklinisk oppfølging av ungdom med rusproblemer. De tilbyr behandling på dagtid uten at du er innlagt, og stort sett dreier det seg om samtaleterapi. Du er også velkommen til å ringe oss i RUStelefonen på 08588 (alle dager 11- 19, langåpent tirsdag og onsdag 10 -19) om du ønsker å snakke med en veileder om problemene dine, eller ønsker mer informasjon om ulike hjelpetiltak. Du kan også chatte med oss (hverdager 11-17, langåpent tirsdag og onsdag 10 -17).