anonym

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har røykt hasj i noen år. Trenger snarest psykologisk hjelp mtp depresjon/angst . Hvem kan anbefales i Tromsø? Takk på forhånd.

Mann, 24 år fra Troms


RUStelefonen svarer:

Du sier ingen ting om at du spesifikt ønsker å slutte med hasj, men at du ønsker psykologisk hjelp i Tromsø. Vi har ingen oversikt over psykologer i Tromsø, men anbefaler deg å ta kontakt med fastlegen din som kan henvise deg videre.

Når det gjelder cannabis og angst/ depresjonslidelser, så hender det at man innledningsvis opplever at cannabisbruk kan dempe disse problemene, men på sikt vil problemene som regel bli verre av at man bruker cannabis. Om du ønsker å slutte med hasjrøykingen kan vi tipse deg om hasjguiden som er spesielt utviklet for personer som ønsker å slutte med hasj.

Hvis du ønsker profesjonell hjelp kan fastlegen henvise deg til et passende tiltak. Psykiatrisk ungdomsteam (PUT) og andre ruspoliklinikker gir poliklinisk oppfølging av ungdom med rusproblemer. De tilbyr behandling på dagtid uten at du er innlagt, og stort sett dreier det seg om samtaleterapi. Du er også velkommen til å ringe oss i RUStelefonen på 08588 (alle dager 11- 19, langåpent tirsdag og onsdag 10 -19) om du ønsker å snakke med en veileder om problemene dine, eller ønsker mer informasjon om ulike hjelpetiltak. Du kan også chatte med oss (hverdager 11-17, langåpent tirsdag og onsdag 10 -17).

 

 

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.