Hallusinogener

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg lurer på hva hallusinogener er. Jeg forstår ikke de andre sidene. Hvordan kan sånne stoffer påvirke andre?

Kvinne, 14 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Hallusinogene rusmidler er rusmidler som gir rus i form av sansebedrag og hallusinasjoner. Det vil si at det gjør at man kan se, høre, lukte og oppleve ting som ikke er virkelig. Former, farger, lyder og oppfatning av tid og rom kan forandre seg. Det kan være vanskelig å oppfatte hva som er hallusinasjon og hva som er virkelig, noe som kan føre til farlig og uforutsigbar adferd. Du kan lese mer om hallusinogene rusmidler i denne artikkelen vår. Der finner du også linker til andre sider om temaet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.