Alkoholiker

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hva gjør jeg når vedkomende må ha en dram
Jeg hennes mann nekter å gi henne en

, 65 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Du skriver ikke så mye om situasjonen du er i og hvorfor du nekter personen en dram. I overskriften skriver du «alkoholiker» så vi antar at du nekter ektefellen din en dram fordi hun er alkoholiker. Uten å vite for mye synes vi det kan være klokt og ikke gi alkohol til en som er avhengig, og/eller har problemer, med alkohol. Gjør du det, blir du på ett vis medansvarlig for problemet. Hvis konen din ønsker hjelp for problemet bør hun kontakte fastlegen som kan henvise henne til behandling. Er du i en vanskelig situasjon som pårørende kan du kontakte Veiledningssenteret for pårørende på tlf 400 31 093. Både du og konen din er også velkomne til å kontakte oss på 08588 RUStelefonen for råd og veiledning i situasjonen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.