Hva gjør jeg når vedkomende må ha en dram
Jeg hennes mann nekter å gi henne en

, 65 år fra Oslo


RUStelefonen svarer:

Du skriver ikke så mye om situasjonen du er i og hvorfor du nekter personen en dram. I overskriften skriver du «alkoholiker» så vi antar at du nekter ektefellen din en dram fordi hun er alkoholiker. Uten å vite for mye synes vi det kan være klokt og ikke gi alkohol til en som er avhengig, og/eller har problemer, med alkohol. Gjør du det, blir du på ett vis medansvarlig for problemet. Hvis konen din ønsker hjelp for problemet bør hun kontakte fastlegen som kan henvise henne til behandling. Er du i en vanskelig situasjon som pårørende kan du kontakte Veiledningssenteret for pårørende på tlf 400 31 093. Både du og konen din er også velkomne til å kontakte oss på 08588 RUStelefonen for råd og veiledning i situasjonen.