Hvilke medisiner har jeg krav på

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvilke legemidler har jeg krav på ang. Ptsd og angst? Går på ritalin daglig,men får ingenting mot min angst som hemmer meg i dagliglivet, da jeg sliter mye med følgene av ptsd. Går på Vop,men de vil ha meg på antidepressiva,anti psykotika eller stemnings lindrende medisiner.Det vil ikke jeg,for har brukt det før uten at det ble bedre. Det jeg trenger er noe som fungerer når angsten kommer! Skal begynne å jobbe på en kafe som er et tilbud for folk med rus/psykiske plager,og da klarer jeg ikke stå bak kassa f.eks hvis jeg kjenner angsten kommer.

Kvinne, 39 år fra


RUStelefonen svarer:

Du kan ha krav på helsehjelp, men hva dette innebærer av medisiner, er først og fremst opp til de som har medisinsk kompetanse og skriver ut medisinene. Du bør selvfølgelig ha noe å si i forhold til din egen behandling, men om utskriver er uenig, kan du ikke kreve medisiner som h*n ikke er enig i at du skal ta. Om du føler du ikke blir møtt på en ordentlig måte, kan du kontakte pasientforeningen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.