Hvilke legemidler har jeg krav på ang. Ptsd og angst? Går på ritalin daglig,men får ingenting mot min angst som hemmer meg i dagliglivet, da jeg sliter mye med følgene av ptsd. Går på Vop,men de vil ha meg på antidepressiva,anti psykotika eller stemnings lindrende medisiner.Det vil ikke jeg,for har brukt det før uten at det ble bedre. Det jeg trenger er noe som fungerer når angsten kommer! Skal begynne å jobbe på en kafe som er et tilbud for folk med rus/psykiske plager,og da klarer jeg ikke stå bak kassa f.eks hvis jeg kjenner angsten kommer.

Kvinne, 39 år fra


RUStelefonen svarer:

Du kan ha krav på helsehjelp, men hva dette innebærer av medisiner, er først og fremst opp til de som har medisinsk kompetanse og skriver ut medisinene. Du bør selvfølgelig ha noe å si i forhold til din egen behandling, men om utskriver er uenig, kan du ikke kreve medisiner som h*n ikke er enig i at du skal ta. Om du føler du ikke blir møtt på en ordentlig måte, kan du kontakte pasientforeningen.