Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Gode grunner for å ikke røyke hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

jeg trenger en god grunn til å ikke begynne å røyke hasj

Kvinne, 13 år fra Vestfold


RUStelefonen svarer:

Det finnes mange gode grunner til å ikke bruke rusmidler, også hasj. Alle rusmidler er potensielt skadelige. Hasj er ikke regnet som det farligste av rusmidler, men det kan allikevel være skadelig for deg. Hvor skadelig det er, finnes det ikke noe fasitsvar på. For noen kan hasj føre til både fysisk og psykisk skade og avhengighet. Andre blir ikke så skadet, kanskje fordi de har kontroll på bruken og tåler det mentalt. Men hvem som får alvorlige problemer og hvem som ikke gjør det, er umulig å forutsi før skaden er skjedd. Jo yngre du er, jo mer skadelig er det for deg å bruke hasj. Det er blant annet fordi hjernen din fortsatt er under utvikling. Jevnlig bruk av rusmidler som har en innvirkning på hjernen, kan gjøre at denne utviklingen blir forstyrret.

Det er også slik at ungdom som tidlig begynner med rusmidler som alkohol og cannabis, har større sjanse for å få problemer senere i livet. Hvorfor det er sånn, er det nok mange grunner til. Du kan havne i miljøer hvor det finnes andre rusmidler som er mye farligere, du kan begynne å drikke alkohol eller røyke cannabis mye, eller lignende. Valgene du tar når du er ung kan ha en del å si for deg og hvordan livet blir fremover. Derfor er det alltid lurt å tenke seg godt om før man prøver rusmidler, og i hvert fall forsøke å vente lengst mulig før man prøver det om man uansett skal prøve.

Det er dessuten slik at hasj er ulovlig. Blir du tatt kan det få konsekvenser for deg, selv om du er under strafferettslig alder. Blir du tatt for å røyke hasj, vil foreldrene dine bli kontaktet, og mulig også barnevernet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!