Ei venninne av datteren min ruser

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Datteren min er bekymret for ei venninne som har begynt å henge med feil folk. Hun skulker skolen og prøver ut alkohol og andre rusmidler. Jeg foreslo til datteren min å kontakte helsesøster, men datteren min vil ikke sladre på venninne sin. Selv synes jeg det er vanskelig å vite hva jeg kan gjøre. Hvilke råd vil dere gi i vår situasjon?

Kvinne, 38 år fra Møre og Romsdal


RUStelefonen svarer:

Du sier ikke noe om hvor gammel din datter og hennes venninne er. Du gir også svært lite informasjon slik at det blir vanskelig å vurdere situasjonen. Det tenker vi har litt å si i denne saken. Er hun veldig ung bør dere vurdere å kontakte hennes foreldre eller lærer. Kjenner du ikke hennes foreldre noe særlig, er sistnevnte mest nærliggende. Du kan eventuelt forsøke å snakke med denne jenta selv, og lufte din bekymring. Er de videregående-elever og nærmer seg 18, og situasjonen er litt uavklart, kan det være at det er best å avvente og se an. Det finnes ingen fasit. Men husk at det du gjør også vil påvirke din datter, så om du tenker å fortelle dette til noen, bør du være ærlig med din datter at du gjør dette. Du er velkommen til å ringe til oss for å diskutere saken eller sende inn et nytt og mer utfyllende spørsmål.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.