Hei. Faren min er en narkoman og har vært det siden han var 11 år. Han har lånt mye penger fra «skumle» personer, og kan ikke betale tilbake. Han sitter mye i fengsel. Nå begyner jeg å bli redd for hva disse personene han skylder penger kan gjøre. Kan de komme etter meg? Hva kan jeg gjøre for å beskytte meg selv?
Finnes det grupper for ungdom i samme situasjon?
Bor i fosterhjem, takk for svar.

Kvinne, 17 år fra Nordland


RUStelefonen svarer:

Det er forståelig at du bekymrer deg, og vi håper at du har noen å snakke med om disse bekymringene. Men vi tror ikke du behøver å bekymre deg for at de som faren din skylder penger til kommer etter deg. Slike ting tror vi først og fremst skjer i filmer, og ikke i virkeligheten i Norge.
Du lurer på hva du kan gjøre for å beskytte deg selv. Vi tror det beste du kan gjøre for deg selv, er å forsøke å leve ditt liv og forsøke å tenke at faren din er ikke ditt ansvar. Det er veldig bra at du ønsker å komme i kontakt med andre som er i samme situasjon. Det kan hjelpe deg i å håndtere følelsene og redslene dine ovenfor din far og hans situasjon.

Det er en organisasjon som heter Barn av rusmisbrukere-BAR. Dette er en organisasjon av og for barn av rusmisbrukere. Der har de blant annet en chat hvor du kan møte mennesker i lik situasjon som din.