Kjæresten tok ritalin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Kjæresten tok Ritalin, og kjenner ikke tungen sin og er litt aggressiv, så jeg lurte på hvor lenge rusen varer, og hva jeg kan gjøre for at hun skal føle seg bedre, hun har også hjertebank og synes det er litt ekkelt

Mann, år fra


RUStelefonen svarer:

Ritalin har en halveringstid på 2 timer, og en virketid på 4-6 timer. Du forteller ikke om hvor mye hun har fått i seg, men hjertebank er ikke en uvanlig (bi)virkning av Ritalin. Noen kan også oppleve å bli aggressive.

Vi gjør oppmerksom på at vår spørsmålstjeneste ikke er en akutt tjeneste. For akutte henvendelser, må dere kontakte legevakten på 116 117 eller Giftinformasjonen på 22 59 13 00.

Håper kjæresten din føler seg bedre nå.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.