Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Blodprøve eller urinprøve?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg trapper ned på benzo og kan selv velge om jeg skal ta blodprøver eller urinprøver ukentlig for å se at jeg følger planen. Jeg følger planen til punkt og prikke, så på benzo slår det ut som det skal. Jeg tar litt sunoxone på si for å takle dette. Men jeg tar ikke noe mer ennn jeg har pleid uansett. Det jeg lurer på er om jeg skal ta urinprøve eller blodprøve for at suboxone skal påvises kortest mulig i kroppen? Og hvor mange dager burde jeg vente fra siste tablett suboxone til prøven? De sender prøvene til St. Olavs hospital i Trondheim, har hørt at de er veldig dyktige med sånt der, og jeg er redd for å bli «bøsta» for å ha tatt suboxone, da mister jeg hjelpa med å trappe ned benzoen.

Kvinne, 28 år fra Aust-Agder


RUStelefonen svarer:

Disse stoffeene påvises lengre i urinen enn i blodet. Utover dette kan vi ikke gi deg spesifikk informasjon om hvordan du skal unngå å bli «bøsta». Dette er fordi det er individuelt hvor lenge stoffene påvises (både i urin og blod), fordi påvisningstid kan avhenge av analysemetode, og fordi vi ikke ønsker å veilede deg til å jukse/lure St. Olav.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.