Nobligan 50mg

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Er det straffbart å kjøre bil hvis eg ta Nobligan 50mg 3 kapsel per dag?

Mann, 55 år fra Rogaland


RUStelefonen svarer:

Opioider brukt i henhold til  resept fra lege, er i utgangspunktet ikke straffbart å bruke når du kjører bil (det er egne regler for morfin, metadon, heroin og buprenorfin). Men det er ikke lov å kjøre i ruspåvirket tilstand, uansett om det er lovlig utskrevne medikamenter. Det kan for eksempel være nødvendig å frastå å kjøre bil i oppstartsperioden, til man er stabilisert på en dose. Noen kan oppleve svimmelhet når de tar nobligan, hvis dette gjelder deg kan det også være lurt å unngå bilkjøring. Hvis du blir stoppet og politiet mistenker kjøring i ruspåvirket tilstand, kan du risikere å bli straffet. Det er derfor viktig at du diskuterer dette med legen din slik at du slipper å bekymre deg.

 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.