Hva er DMT og Ayahuasca

DMT (N,N-Dimethyltryptamine) er et kraftig psykoaktivt stoff som finnes over hele verden i mange forskjellige planter. DMT er kanskje mest kjent som en av de to viktigste virkestoffene i det søramerikanske hallusinogene brygget ayahuasca. DMT kan også produseres syntetisk og finnes i form av en hvit, sterkluktende, krystallisert og fast stoff.

 

DMT ble først fremstilt syntetisk i 1931. I 1946 ble det oppdaget at det også finnes i planter. I Amazonas har man drukket det i flere århundre i form av  brygget Ayahuasca eller sniffet som Yopo.”Ayahuasca” betyr ”sjelens slyngplante”. Ayahuasca er gjennom tiden blitt brukt i forbindelse med ritualer og som medisin.

 

DMT står på narkotikalisten og er forbudt i Norge.

 

Virkninger

 

DMT er ikke aktiv ved oralt inntak (spise, svelge); for å oppleve en rusvirkning skal DMT røykes eller injiseres. Dette fordi DMT omsettes til MAO enzymer i leveren og magen. Som oftest røykes DMT eller vaporiseres i en glass DMT-pipe. Røyken som frigjøres lukter og smaker som brent plast. Hvis DMT inntas i kombinasjon med Monoamine oxidase (MAO)-hemmere kan stoffet bli aktivt likevel. Dette skjer når man drikker Ayahuasca. Ayahuasca er en brun/rød drikke, en slags te som smaker bittert. Effekten av DMT er individuell og doseavhengig.

 

 

Ayahuasca. De første effektene kommer innen 20 til 60 minutter. Avhengig av doseringen tar rusen mellom to til seks timer.

 

 

 

Risikoer ved bruk av DMT og Ayahuasca

 

 

Påvisningstid

DMT kan antageligvis spores i 2-5 dager i urin.

 

 

 

 

Tjenesten er stengt fredag 17. mai og hele pinsen.

 

Vi åpner igjen tirsdag 21. mai kl 11.