Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Vestmo

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg er 30 år gammel kvinne fra Polen (derfor beklager hvis jeg skriver galt…). Jeg er alkoholik… Skal til Vestmo Ålesund den 3 mars. Skal ha 1 uke av avgifting og 8 uker terapi. Lurer på hva skal jeg ta med, hvordan behandling ser ut… Er avgifting gi meg noen vondt? Im scared…
Kvinne, 30 år


Vi skjønner at du er redd. Du står foran en stor forandring i livet ditt. Det kan ofte være skremmende å dra på nye plasser og å møte nye mennesker. Vi synes du er modig og at du har tatt en god beslutning, ved å velge å legge deg inn for avrusning og behandling. Du vil oppleve at det er trygt, og at du vil være omgitt av snille mennesker som vil deg godt. Du spør om avrusning vil være vondt. Det er litt vanskelig for oss å svare på, men vi er sikre på at du vil bli godt ivaretatt av personalet der du skal.

Vi har også tatt en telefon til Vestmo. De forteller at det er lurt å ta med seg toalettsaker, (varme) klær og joggesko/tursko. De har eget treningssenter, så hvis du er interessert, kan du ta med deg treningsklær. Du behøver ikke å ta med deg håndklær og sengetøy. På selve avgiftningen er det ikke anledning til å bruke egen mobiltelefon, men du kan ta med deg både mobil og eventuelt PC, slik at du kan ha det når du skal videre til selve behandlingen. Du vil også få enerom med eget bad, sånn at det er store muligheter for å trekke seg tilbake for seg selv hvis du skulle trenge det. Under avrusning vil du ha utgang med en av personalet, men etter hvert som du har vært i behandling vil du kunne gå ut alene.

I forhold til medisiner kan det være fint å ta med seg de medisinene du eventuelt har hjemme. Du vil også få medisiner der hvis du har behov for det, men ikke vanedannende medisiner.

Hvis det skulle være noe mer du lurer på, kan du ringe direkte til Vestmo: 70 17 13 00 eller Rustelefonen 08588.

Vi ønsker deg lykke til!

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.