Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Eksamensoppgave ungdom og amfetamin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hva slags metoder bruker dere for å veilede ungdom vekk i fra amfetamin. Og hva slags metoder bruker dere? Jeg trenger svar på dette i forbindelse av min eksamensoppgave jeg skal levere inn 3 Mars 2015. Jeg går miljøarbeid innen rus 2 semester. Ved Folkeuniversitet. Hilsen NN. Håper på svar. Kan dere også sende meg noen brosjyrer?
Kvinne, 35 år fra Buskerud
(Spørsmålet er anonymisert, red. anm.)


Så vidt vi vet finnes det ingen metode som er spesfikt rettet mot ungdom som bruker amfetamin. Derimot finnes det en rekke samtaleteknikker som anvendes generelt i samtaler med mennesker som sliter med rusmiddelavhengighet, eksempelvis motiverende intervju (MI) og løsningsfokusert samtaleteknikk (LØFT).

Vi er en anonym tjeneste som tilbyr veiledning over telefon, det er altså ingen form for behandling eller terapi. Av den grunn bruker vi heller ingen spesielle metoder utover tidligere nevnte samtaleteknikker. I tillegg til å tilby veiledning kan vi gi god informasjon om hjelpeapparatet og faktaopplysninger om de forskjellige rusmidlene. Vi har også utgitt brosjyrer om flere typer rusmidler, disse sender vi ikke ut, men du kan laste dem ned på vår hjemmeside, eller bestille dem via trykksakavdelingen ved Helsedirektoratet: 24 16 33 68 eller mail: trykksak@helsedir.no. Vi har også en side med veiledning til skoleoppgaver, der kan du kanskje finne informasjon til oppgaven din.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!