Å slutte med hasj kan være vanskelig. Kanskje fordi du fortsatt liker mye ved det, og ikke er helt sikker på om du faktisk vil slutte, eller kanskje du har blitt avhengig og kjenner at det er ubehagelig å være uten. At vennene dine røyker og ikke har spesielt lyst til å slutte, gjør ikke saken bedre. Her kan du finne informasjon og tips dersom du vurderer å slutte å røyke hasj.

 

Vil jeg virkelig slutte?

Mange som bruker hasj og har tanker om å slutte, har også mange argumenter for ikke å slutte. Det kalles ambivalens. Om du har tanker om å slutte, så er det sannsynligvis fordi du har opplevd at bruken har fått konsekvenser for deg.

Det kan være nyttig å tenke gjennom fordeler og ulemper ved å ruse seg.

Praktiske råd når du skal slutte

 

Risikosituasjoner og triggere

 

Tenk gjennom disse spørsmålene og skriv gjerne ned stikkord om hva som innebærer en risiko for deg. Da har du en oversikt over hva som trigger deg, en beredskapsplan og forslag klare til hva du kan gjøre når du blir utfordret.  Se også på triggerdagboken i appen, for å få oversikt over hva som hjelper deg i situasjoner du kjenner sug.

 

 

 

Strategier når jeg skal slutte

Det er viktig å lage strategier som kan hjelpe deg i slutteprosessen. Når du vet hva som er vanlige utfordringer i slutteprosessen, kan du forberede deg bedre. Du kan hele tiden ligge litt i forkant, og det er en styrke!

 

 

Eksempler på strategier:

 

 

Hva nå? Informasjon og tips til steder å få hjelp.

Om du føler du trenger hjelp og oppfølging, undersøk om det finnes hasjavvenningsprogram i din kommune.

Kilde: Uteseksjonen i Oslo, hasjavvenningsteamet.